bannerbarvni

Članstvo

Člani planinskih društev (PD) združenih v Planinski zvezi Slovenije (PZS) smo aktivna skupnost obiskovalcev planin in narave, ki si želi v vseh letnih časih in razmerah odgovorno spoznavati naravo, gojiti planinstvo, izlete v gore, pa tudi na območja večnega snega in ledenikov, hojo s krpljami, turno smučanje, alpinizem v vseh razmerah, plezanje preko zaledenelih slapov... pri tem pa zanamcem ohraniti prvobitno planinsko pokrajino.

Pridružite se nam, saj članstvo v PD omogoča številne prednosti in ugodnosti.

Kot član boste upravičeni do posebnih ugodnosti in popustov, kot so:
50% popust za prenočevanje v kočah PD, ki so člani PZS in različni popusti za koče v tujini
različne vrste zavarovanja doma in v tujini
popusti pri nakupu publikacij in še mnogo več...
Ne pozabite pa še na številne druge ugodnosti, ki jih pridobite s članstvom v PD. Prirejamo dejavnosti za mlade in najmlajše, organiziramo skupinske izlete in odprave, izvajamo šolanja in tečaje...

Več si lahko preberete na spletni strani Planinske zveze Slovenija www.pzs.si.

 

Prednosti članstva

DESET PREDNOSTI KI JIH PRINAŠA ČLANSTVO V PLANINSKIH DRUŠTVIH (PD), PRI PLANINSKI ZVEZI SLOVENIJE (PZS)


PRVA PREDNOST

Člani PD z veljavno planinsko izkaznico imajo do 50% popust na ceno za prenočevanje v planinskih kočah PD,ki so člani PZS in so oproščeni plačila turistične takse.


DRUGA PREDNOST

Na osnovi posebnega sporazuma o reciprociteti imajo vsi člani PD popust tudi pri prenočevanju v več kot 1300 kočah partnerskih planinskih organizacij v Alpah in Pirenejih. To so:

Nemčija: DAV - Deutscher Alpenverein,
Liechtenstein: LAV - Liechtensteiner Alpenverein,
Avstrija: OeAV - Österreichisher Alpenverein,
Italija: CAI - Club Apino Italiano in AVS - Alpenverein Südtirol,
Švica: CAS/SAC - Club Alpin Suisse,
Francija: CAF - Club Alpin Français,
Španija: FEDME - Federacion Espańola de Deportes de Montańa,

Poseben bilateralni sporazum pa velja tudi s PSH - Planinarski savez Hrvatske.
Vse naštete ugodnosti so podrobno navedene v Obvestilih PZS (december 2008), Planinskem koledarčku 2009 ter na spletnih straneh PZS (www.pzs.si).


TRETJA PREDNOST

Člani planinske organizacije s plačano članarino A kategorije so nezgodno zavarovani v gorah v trajne invalidnosti do vsote 50.000 EUR, za primer nezgodne smrti pa za 15.000 EUR. Ostale kategorije članov so zavarovani v gorah v primeru trajne invalidnosti v višini 8.500 EUR, za primer nezgodne smrti pa 5.500 EUR.


ČETRTA PREDNOST

Člani planinske organizacije s plačano članarino so zavarovani za odgovornost glede poškodb stvari do 4.200 EUR in za zavarovanje odgovornosti za poškodovanje oseb pa do 44.000 EUR.


PETA PREDNOST

Člani planinske organizacije s plačano članarino za tekoče leto so zavarovani tudi za primer kritja stroškov reševanja v tujini; A člani za ves svet do vrednosti 15.000 EUR, B člani v gorah Evrope in Turčije, v vrednosti do 2.800,00 EUR.

Trajanje zavarovanja in jamstva
Zavarovanje je veljavno, če je članarina poravnana pred nesrečo, oziroma pri dodatnem zavarovanju, če je premija zanj plačana pred nesrečo. Priporočamo, da članarino, ki vključuje strošek zavarovanja, poravnate v času od 15. decembra do 31. januarja. Zavarovalno jamstvo začne veljati ob 24.00 uri tistega dne, ko je bila plačana članarina oziroma premija.


ŠESTA PREDNOST

Zavarovanje članov PZS izvaja Zavarovalnica Tilia d.d. Novo mesto. Poleg osnovnega zavarovanja so članstvu PZS na voljo dodatna zavarovanja z ugodnimi komercialnimi popusti. Podrobnejše informacije o popustih in njihovem koriščenju najdete v prilogi koledarčka in na spletni strani PZS-članarina.


SEDMA PREDNOST

Člani planinske organizacije imajo 10% popust pri nabavi vseh publikacij in zemljevidov, ki jih izdaja Planinska založba pri UO PZS. Ta ugodnost je z enakimi popusti na voljo tudi planinskim društvom, če želijo edicije PZS posredovati svojim članom. Osebe, ki si izberejo kategorijo članstva A, prejmejo letno ugodneje tudi 12 številk najstarejše slovenske revije Planinski vestnik. V primeru, ko je v družini več članov kategorije A in ne želijo prejemati Planinskega vestnika, lahko to s pisno izjavo sporočijo na PZS. Vrednost naročnine Planinskega vestnika (25,50 EUR) potem lahko porabijo pri nabavi drugih publikacij v Planinski založbi.


OSMA PREDNOST

Vsak A član PZS prejme ob včlanitvi v PD oziroma ob plačilu članarine Planinski koledarček za tekoče leto. V koledarčku je mnogo koristnih nasvetov, podatke o vzgojno-izobraževalnih akcijah in drugih pomembnejših prireditvah, podatke o planinskih kočah in naslove članov PZS (društva, klubi) ter podrobnejše podatke o raznih ugodnostih, ki so jih deležni vsi, ki se včlanijo v planinsko organizacijo ali društva kot celota.


DEVETA PREDNOST

Z včlanitvijo v PZS preko enega od 260 članov PZS (društva, klubi,.) po vsej Sloveniji boste postali člen organizacije, ki šteje več kot 58.000 članov vseh starosti. Med njimi je 12.000 predšolskih in osnovnošolskih otrok do vključno 9. razreda osnovne šole ter preko 5.000 srednješolcev in študentov do 26. leta starosti, kar kaže na velik delež mladih in obeta rast in razvoj planinske organizacije tudi v prihodnje. Med nami boste zanesljivo našli enako misleče ljubitelje gorske narave, družbo v aktivnostih, ki so vam všeč - in nove prijatelje.


DESETA PREDNOST

Člani PZS, ki se ob nakupu izkažejo z veljavno planinsko izkaznico, dobijo posebne popuste v nekaterih prodajalnah športne opreme in obutve po vsej Sloveniji.


vir: Spletna stran Planinske zveze Slovenija 2011, www.pzs.si

Koledar

Last month December 2023 Naslednji mesec
P T S Č P S N
week 48 1 2 3
week 49 4 5 6 7 8 9 10
week 50 11 12 13 14 15 16 17
week 51 18 19 20 21 22 23 24
week 52 25 26 27 28 29 30 31

PZS-Znak120let PZS-levo-barvni572 (1)


 ucni poligon01